CSS rules to specify families

Stikli fanzine n°1 Fák Új Éve - 2020

A TuBishvat ünnep ökológiai vonatkozásaihoz kapcsolódó projekteket fog egybe a kiadvány, a Stikli első számában összegyűjtött projektekben a művészek az emberiség és a természet kapcsolatát vizsgálják a TuBishvat kapcsán, nagyon különböző megközelítésekkel, a természettel való személyes kapcsolatuk keresésén keresztül, a megfigyelői pozíciótól kezdve az intim családtörténetekig, Szemző Zsófia képzőművész volt a kiadvány kitalálója, kurátora és layout tervezője. 

A kiadványban megjelenő munkák alkotói: 

Alpern BernadettArchitecture Uncomfortable Workshop + Zsoldos Anna, Ausztrics Andrea/aula.coFischer JuditFüredi TamásGyőri BlankaHalász Dániel, Hidegszoba StúdióKiskovács EszterNagy CsillaFlóra PálhegyiRoskó GáborSzemző Zsófia

A kiadvány bevezető szövegének szerzői:

Német Szilvia, művészetkritikus-kurátor és Alessandro Pilo, környezetvédelemmel foglalkozó újságíró, valamint Kádár Anna múzeumpedagógus és Schönberger Ádám, a Marom Klub Egyesület vezetője.

A kiadványt ZSK2028 hívta életre a Marom Budapest művészeti platformja, amelyet a https://www.jhf.nl/ finanszírozott, és Félix Anikó koordinált Schönberger Ádámmal és KissPál Szabolccsal közösen. 

A Fanzine-t a Hurrikan Press nyomtatta 100% -ban újrahasznosított papírra, rizo nyomtatással, személyesen megvásárolható az ISBN Galériában, Massolit Budapestben, Lúdlaborban.

Ár: 1500 ft

WIZNER BALÁZS - KOMFORTZÓNA ÉS PROGRESSZIVITÁS A MAGYAR ZSIDÓ KULTURÁLIS ÉLETBEN

Mit is jelent ma Magyarországon, ha azt mondjuk, hogy zsidó kultúra? Kik a meghatározó szereplői? Milyen témák és stratégia mentén szerveződnek a kulturális események és milyen tényezők befolyásolják az ezzel kapcsolatos döntéseket? Kinek szólnak és kinek nem? Ezeket a kérdéseket vizsgálta meg a Marom Zsidó Kultúra 2028 elnevezésű projektje keretében egy átfogó szociológiai kutatás Wizner Balázs szociológus vezetésével.

Ár: 1500 ft