NÉZD MEG JOBBAN címmel csoportos kollázs kiállítás nyílik a Balaton-felvidéken a Collage ROOOM szervezésében. A kiállításban Szemző Zsófia és Ausztrics Andrea munkái is láthatóak lesznek Sáskán, ezen a hétvégén.

Sajtó:
artportal.hu
nlc.hu
Dajer.hu
Lakaskultura.hu
Veszprémkukac.hu

A program hivatalos meghívója és alkotói listája:

Az egykori sáskai könyvtárépület a tél folyamán megújul. Mielőtt téglákra szedjük a házat, a bontás előtti szabadságban szerveztünk egy kollázs kiállítást, amihez nagyszerű művészek csatlakoztak.Most, 2021 nyarán az őszi, belső bontás előtt állunk, és azt gondoltuk, ez egy olyan szabad és átalakulás előtti időszak egy épület életében, amilyenek éppen az új értelmet nyerő kollázsrészletek alkotás közben. Ezért úgy döntöttünk, hogy ezt a ritkán adódó szabad alkalmat megragadjuk és egy 4 napos kiállítást szervezünk kollázsművészek alkotásaiból és néhány hétvégi workshopot is, hogy bárki kipróbálhassa ezt az izgalmas műfajt.

A rom-pop-up kiállítás közben lehet a falakra is alkotni majd. Lesz egy játszószoba is, ahova bárki kitűzheti az alkotását. A kollázst a képzőművészet egyik legizgalmasabb műfajának tartjuk és végtelen öröm számunkra, hogy egy ilyen csodás környezetben gyűjthetjük össze a legjobbakat. A 2022-ben megnyíló butikgaléria előfutáraként most, amolyan 0. „napként”, idén nyáron már ráhangolódunk arra, hogy bográcsos-fröccsös-’újraszabad’ nyárban az ország legizgalmasabb kollázsaiban merülhessünk el.

Megnyitó: július 9. 18 óra
A kiállítást F. Kovács Attila nyitja meg.
A kiállítók:
Ausztrics Andrea
Babos Bertalan Zsili
Bp. Szabó György
Csató Csenge
E. Zsemberi-Szígyártó Miklós
Gál Krisztián
Hertelendi Amanda
Horkay István
Horváth Lóczi Judit
Kárpáti Eszter
Klimó Péter
Koleszár Stella
Korolovszky Anna
Milorad Krstić
Márián Gábor
Mózes Katalin
Nádas Alexandra
Susanna Lakner
Pátkai Rozina - Tihanyi Áron
Richter Sára
Róbert Vanda
Sinkovics Ede
Somogyi Péter/Szarvas
Sz. Eszteró Anett
Szántó Sári
Szemző Zsófia
Székelyi Kati
Székely Judit
ifj. Szlávics László
Thury Lili
Varga Flóra
Várnay Zsuzsanna
Verebics Katalin
Vimola Dóra
Vörösváry Ákos / Látványtár gyűjtemény