CSS rules to specify families

Név

Ausztrics Andrea,
kreatív producer, kurátor


140129_Ausztrics_05-019_jav-small

Független kreatív producerként és kurátorként dolgozik. Az ELTE Eszétika szakán filmre specializálódott, emellett elvégezte a Társadalomtudományi Kar Kulturális Antropológia szakát, majd ismét a Bölcsészettudományi Karon az Atelier Interdiszciplináris Történeti Tanszéken végzett a doktori programon. Több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a filmkészítés területén, fő fókuszában a dokumetumfilmek és az animációs filmek állnak, különösen a kulturális örökség,  a kisebbségi kérdések és a női szempontrendszer érdekli.

Doktori iskolájának köszönhetően kutathatott és számos előadást tartott zsidó múzeumokról, valamint a zsidó művészeti és kulturális projektekről, amelynek eredményeként 2015/16 tanévben Fulbright ösztöndíjban részesült a New York University-n. Társkurátorként jegyzett kiállítása a budapesti zsidó negyedről először New Yorkban került bemutatásra, amely később Montrealban, Jeruzsálemben, Stockholmban és Budapestren állították ki. 

Saját művészeti gyakorlatában a hagyománnyal és identitással kapcsolatos kérdések foglalkoztatják. 2018-ban létrehozta az aula.co-t, egy együttműködés alapú művészeti projektet, amely keretében printeket, kiadványokat, videómunkákat és kiállításokat hoz létre.

2020 augusztus óta a Marom művészeti és kulturális projektjének, a ZSK2028 (Zsidó Kultúra 2028) művészeti vezetője.

Számos zsidó kezdeményezés tagja világszerte, mint az ROI közösség, Paideia Alumni, a Jeruzsálemi Biennálé, Muszlim Zsidó Konferencia Alumni, az Európai Masorti Mozgalom és a MiNYanim Csoport.