CSS rules to specify families

Projekt név

Zsidó meditációs workshop


Év
2022


Szervezők
Ausztrics Andrea, Schönberger Ádám


cover

A fák új éve a fák és a természeti környezet ünneplésének napja - a Yerach rabbi előadást tart a pszichedelikus szerekről a judaizmusban, amelyet meditációs gyakorlat követ.
15:00- 15:30 - Pszichedelikus szerek a zsidóságban
15:30-17:00 - Zsidó meditáció - gyakorlati workshop

Yerach rabbi leírása az eseményről:
Az elmét tágító szereket sokan használják arra, hogy kiszabaduljanak és áttörjék a kereteket, amelyekben élnek, hogy egy tágabb világot fedezzenek fel elméjükben. Spirituálisan ezek az anyagok lehetővé tehetik a keresők számára, hogy felfedezzék tudatuk mélységét, és kitágítsák önmaguk és a világ megértését. Napjainkban számos tanulmány igyekszik feltárni, hogy használtak-e és hogyan használtak drogokat a zsidó hagyományban. Induljunk el egy utazásra, hogy megismerjük a misztikus zsidó tudattágító szereket!
Minden vallásnak megvannak a maga gyakorlatai. A spirituális keretek birtoklása lehetővé teszi számunkra, hogy kapcsolódjunk egy tágabb világhoz, más emberekhez, az univerzumhoz és Istenhez. A spirituális kapcsolat érzése értelmet és irányt ad az életnek.
Sokunk számára a vallási keretek, amelyekben felnőttünk, eltávolodtak a hiteles spiritualitás forrásától, valamint azoktól a gyakorlatoktól, amelyeket földlakó emberként évezredeken át éltünk. Az ősi gyakorlatok újrafelfedezésével újra felfedezhetjük közvetlen kapcsolatunkat az Istennel és a természettel.

Rabbi Yerach:
Yerach B. Meiersdorf rabbi a MAROM masorti/konzervatív fiatal felnőtt mozgalom rabbija világszerte. Amerikai szülők gyermekeként született, ortodox családban nőtt fel Jeruzsálem Har Nof negyedében. Meiersdorf rabbi és felesége, Nava jelenleg Jeruzsálemben él.
A házaspár együtt alapított egy spirituális maszorti gyülekezetet fiatal felnőttek számára. Yerach rabbi zsidó pedagógus és spirituális tanító, aki nemrég egy könyvet adott ki a spirituális nevelésről.