CSS rules to specify families

Név

Szemző Zsófia,
képzőművész


Screen-Shot-2021-03-09-at-14.10.01

Budapesten él és dolgozik, 2008-2012-ig és 2006-ban Párizsban élt és több más rövidebb periódusban is Franciaországban. Szemlélődik. A természetben keresi az emberi helyét, érdeklődése az antropológiai gondolkodásmód felé viszi, értelmez és kiemel cselekvéseket. Szintézist keres. Munkái ironikusak. Leginkább a rajz médiumán keresztül épít, rombol le és rak össze szituációkat. A narráció módozatait is kutatja az emberi interakciókban, történetekben. Ez a aspektus viszi munkáit a részvételi gyakorlatok felé is egyes munkák esetében.

Projektrészvétel:

Stikli fanzine n°1 Fák Új Éve - 2020
Stikli fanzine n°1 A Fák Új Éve 

A TuBishvat ünnep ökológiai vonatkozásaihoz kapcsolódó projekteket fog egybe a kiadvány, a Stikli első számában összegyűjtött projektekben a művészek az emberiség és a természet kapcsolatát vizsgálják a TuBishvat kapcsán, nagyon különböző megközelítésekkel, a természettel való személyes kapcsolatuk keresésén keresztül, a megfigyelői pozíciótól kezdve az intim családtörténetekig, Szemző Zsófia képzőművész volt a kiadvány kitalálója, kurátora és layout tervezője. 

A kiadványban megjelenő munkák alkotói:

Alpern Bernadett
Architecture Uncomfortable Workshop + Zsoldos Anna, 
Ausztrics Andrea/aula.co
Fischer Judit
Füredi Tamás
Győri Blanka
Halász Dániel
Hidegszoba Stúdió
Kiskovács Eszter
Nagy Csilla
Flóra Pálhegyi
Roskó Gábor
Szemző Zsófia 

A kiadvány bevezető szövegének szerzői:

Német Szilvia, művészetkritikus-kurátor és Alessandro Pilo, környezetvédelemmel foglalkozó újságíró, valamint Kádár Anna múzeumpedagógus és Schönberger Ádám, a Marom Klub Egyesület vezetője.

A kiadványt ZSK2028 hívta életre a Marom Budapest művészeti platformja, amelyet a https://www.jhf.nl/ finanszírozott, és Félix Anikó koordinált Schönberger Ádámmal és KissPál Szabolccsal közösen. 

A Fanzine-t a Hurrikan Press nyomtatta 100% -ban újrahasznosított papírra, rizo nyomtatással, személyesen megvásárolható az ISBN Galériában, Massolit Budapestben, Lúdlaborban.