Ezúton szeretettel meghívunk Cserne Klára projektjében való részvételre, a játék zárt tesztelő-csoportjába. 

https://ko-ko-ko.hu

Jelentkezz üzenetben itt: tekintet@cserneklara.hu

SZERETSZ JÁTSZANI?

Van egy játék, ami felnőtteknek való. Olyanoknak is, akik nagyon szeretnek játszani és olyanoknak is, akiknek nagyon nehezére esik. Olyanoknak is, akik boldog gyerekek voltak és olyanoknak is, akiket majdnem agyon-traumatizált a családjuk. Az a címe: Kő-kő-kő.

TUDOD MI A KŐ-KŐ-KŐ?

Ez egy kártyajáték, ami segít újraépíteni a játékhoz való viszonyt. Visszaváltoztat gyerekké - de csak részben. Megmaradsz önálló, szabad, magabiztos felnőttnek - csak hirtelen azt csinálsz amit akarsz. Nem tartozol magyarázattal sem magadnak, sem a külvilágnak. Viszont a szüleid sem kérik rajtad számon többé, hogy miért lettél olyan maszatos…

BE KELL FEJEZNEM A DOKTORIMAT

Cserne Klára vagyok, a MOMÉn PhD kutató. Ilyen gyermeteg dolgokat kutatok. Maszatos, szaladgáló, matató, tapogatózó, bizonytalan, rejtőzködő, kiabáló, ugrándozó felnőttekkel foglalkozom. Ez a tudományterület igen speciális: csak én értek hozzá. De azért vannak témavezetőim, meg egy komplett Doktori Iskola, ahol segítenek a sok viccet komoly köntösbe öltöztetni.

EHHEZ FÓKUSZCSOPORTOT SZERVEZEK

Így jött a feladat: mérjem meg, hogy milyen hatással van a kártyajátékom az emberekre. Ennek formája az, hogy megkérdezem őket, hogy milyen érzés volt játszani… aztán újra játszanak, aztán újra megkérdezem, aztán újra, és újra. És nem csak egy csoportot. Az egyik fókuszcsoport lesz a MAROM tagsága és ismerőseik köre.

KIK FOGNAK JÁTSZANI?

Célom, hogy összehasonlítsam néhány jól körülhatárolható csoport játék-tapasztalatait. A szabadidő eltöltésének egy sajátos módja ez, úgyhogy ez alapján fogok különféle csoportokat létrehozni. Ti egy civil szervezet és annak kapcsolati hálója vagytok. Lesznek még különböző fajta cégek, és gondoskodó munkát végző csoportok is. 

MIÉRT?

A kutatásomban fontos szerepet játszik a zsidóság, a  zsidó gyermekkor élményei, meg a zsidó kultúra szabadság-eszményei, ideáljai, fantáziái. Engem is ezek mozgatnak - és azt gondolom, hogy talán titeket is valamennyire. Aztán majd meglátjuk… 🙂 

JELENTKEZZ ÉS FELVESZEM VELED A KAPCSOLATOT:

tekintet@cserneklara.hu

PÁROSÁVAL LEHET JÁTSZANI

Kettesével játszható ez a játék. Írd meg, hogy szeretnél e magadnak játszótársa(ka)t találni, vagy a többi jelentkező közül sorsoljak neked egyet.

MENNYI IDŐ? 

Ennek a kutatásnak az a célja, hogy többször, egymás után játssz ezzel a játékkal, hogy gyakorlottá, tapasztalttá válj benne. Szóval elköteleződést igényel. Az ideális az lenne, ha kb 10-szer játszanál vele a tavasz folyamán és a tapasztalataidról beszámolnál nekem. 

Egy játék 45-60-90 percig tart, attól függően hogy milyen hangulatban vannak a játékosok.

Ehhez mérten fog időt igénybe venni a részedről - és éppen ezért garantált, hogy a végére új képességekkel, tudással és ötletekkel leszel gazdagabb.

JÁTÉK-HELPLINE

Ami miatt megéri részt venni ebben a csoportban: teljesen biztonságos keretek között élhetsz át totál váratlan és kiszámíthatatlan eseményeket. A csoport résztvevői számára állandó segítséget, rendelkezésre állást is garantálok - mert ez számomra is hasznos tapasztalat és tanulás arról, hogy miként lehet ezt a játékot jól megtanítani. 

Várlak, sok szeretettel: Cserne Klára