Nagy örömmel adunk hírt arról, hogy a Zsidó Kultúra 2028 projekt elindít egy podcast sorozatot a Tilos rádió 7térítő című műsorának stábjával Kortárs Kalandozás a Zsidó Kultúrában (KKZSK) címmel! Ennek keretében eseményeinkről, aktivitásainkról ebben az izgalmas formában is tájékozódhattok a továbbiakban!

Adásonkét 2X20 percben élvezhetitek majd a műsort, amiből az első 20 perc mindig lemegy majd a 7térítő aktuális adásában is, a másodikat meg majd többek között itt, a blogon, illetve a most induló mixcloud csatornánkon hallgathatjátok vissza! Előző héten már lement egy nulladik adás, amiben Schönberger Ádám, a ZSK egyik vezetője mesélt a projektről és a TuBishvat vagy másik nevén Fák Újéve zsidó ünnepről. Merthogy az első idei aktivitásunk ehhez az ünnephez kapcsolódott!

Most pedig, frissen az éterből elérkezett hozzánk az első "igazi" rész! Ebben a most szombaton a Tubishvat-hoz kapcsolódó Stikli Zine kiadvány bemutatójáról és ennek kapcsán a Fák Újévéről beszélgetett a helyszínen, az Aurórában a 7térítő stábja a zine kurátorával és művészével, Szemző Zsófiával, valamint Schönberger Ádámmal, a második részben pedig a zine egyik művészével, Halász Dániellel és a zine-ből készült kiállítást megnyitó Réthy Katalinnal, a Szezonkert alapítójával.

Mixcloud csatornánkat és az eddigi adásokat itt éritek el:

A kiállításmegnyitóról a kép csak egy kis ízelítő, arról majd egy külön posztban is beszámolunk, addig is jó hallgatózást kívánunk!